arkikuvia | pari kasvia parvekkeelle


 

Prismasta ostin 4-packin muratteja, kolme parvekelaatikkoon, yksi amppeliin.

 

Ruukkuneilikka lähti mukaan ruokakauppareissulla. Pitää aina noiden kasvien kanssa miettiä että mitkä ovat sellaisia helposti hengissäpidettäviä. Muratti selviytyy ulkona muttei sisällä ja neilikkaa on vaikea saada hengiltä.


Kommentointiosio avautuu klikkaamalla tekstin otsikkoa

14 kommenttia

 1. Muratti on aina varma valinta. Neilikoita olen onnistunut tappamaan useasti ;D Kesä tuntuu aina vaan enemmän kesältä ja kukat lisäävät vielä tunnelmaa.

  VastaaPoista
 2. Molempia noita olen yrittänyt kasvattaa. Viime kesänä neilikat oli mökin terassilla laatikoissa, mutta jostain syystä en saanut niitä viihtymään. Murattia minulla on ollut sekä ulkona että sisällä. Tykkään siitä kovasti. Nyt kotona keittiössä amppelissa ja toistaiseksi voi hyvin. Vain aamuaurinko paistaa keittiöön, joten voi olla että ilmansuunta on muratille mieleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnittelut että saat muratin viihtymään sisätiloissa, itse en ole siinä vielä onnistunut ^_^

   Poista
 3. Parvekkeen sisustaminen ihanilla kukkasilla / kasveilla on mukavaa puuhaa - itselläni haaveena päästä joskus takaisin kerrostaloelämään missä voisin itsekin toteuttaa omia sisustamiseen liittyviä ajatuksia niin parvekkeen kuin asunnonkin suhteen !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parvekkeelle uppoaa kasveja onneksi aika vähän, verrattuna esim omakotitalon pihaan ^_^ Jaksaa niitä sitten hoitaakin!

   Poista
 4. Ulrika50v.blogspot.com20.5.2024 klo 14.12

  Ahaa, en tiennytkään että muratti on ulkokasvi , mulla viihtyy hyvin sisällä, kastelen harvoin .....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sekäettä-kasvi. Itse saan sisällä hengiltä oitis :D

   Poista
 5. Hyvät valinnat. Minullahan on siis ollut muratin oksa pari vuotta pelkästään vedessä. Tarkoitus oli tuikata se lopulta multaan, mutta kun se on viihtynyt, niin homma on jäänyt. Nappasin oksan aikoinaan töistä valtavasta kasvista, joka menestyy, vaikka ei sillä tunnu olevan edes paljon valoa. Enkä tiedä kuka sitä kastelee. Tai kastellaanko sitä ylipäänsä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmat valinnat parvekkeelle ja nuo kestävät myös pikkupakkasia (joita ei toivon mukaan ole luvassa enää).

   Poista
 6. Kauniita 🤍 Murattia olen kasvattanut sisällä ja ulkona, mutta viime vuosina on taas jäänyt. Mutta kaunis se on. Samoin tietysti myös pienikukkainen neilikka.
  Kesäkukkia on tullut istutettua terassille taas aika monta, joten näillä helteillä niiden kasteluunkin menee sitten aikaa. Kauniita kesäpäiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satu! Muratti olisi kiva sisälläkin mutta kun ei menesty niin turha kokeilla enää :D Mukavaa kesänalkua sinulle!

   Poista
 7. Muratti on kestävä js kaunis. Samoin tuo ruukkuneilikka. Minä ostin tänään pelakuita monen monta ja istutin parvekeruukkuun. Saa nyt nähdä tuleeko yöpakkasia vielä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan että yöpakkaset ovat nyt takanapäin. Kivaa viikonloppua sinulle!

   PoistaOn tuhat tapaa toimia, mutta vain yksi tärkeä tehtävä: tuoda maailmaan lisää lempeyttä. -Susanna Jussila-

© arkisin.. Design by FCD.