arkikuvia | kolme kuvaa kuukaudessa | helmikuu 2024

 

Kristiina haastoi lukijansa osallistumaan kolme kuvaa kuukaudessa-haasteeseen. Alla näkyy haasteen ohjeet, liity sinäkin mukaan! Helmikuun kuvat löydät täältä.

 "Tein haasteesta tällä kertaa sellaisen että joka kuukausi julkaistaan kolme kuvaa. Kuvat saavat esittää vaikka mitä, mutta kuvan aiheen tulee alkaa meneillään olevan kuukauden nimen ensimmäisellä kirjaimella eli tammikuun kuvien aihe alkaa T:llä, helmikuun H:lla jne. Kuvat voivat esittää esim. maisemia, rakennuksia, tapahtumia, esineitä, eläimiä, ruokalajeja, juhlia.." 

 

H niin kuin hymypoikapatsas. Tämä on löytö kirpputorilta. En kyllä muista että jaettiinko meidän koulussa näitä hymypatsaita? Jaettiinko teidän koulussa näitä?

 

H niin kuin haalistuneet ruusut. Nämä voisi jo heittää roskiin. Tykkään kyllä kuihtuneistakin kukista.

H niin kuin helmet. Tämä helminauha oli löytö kirppikseltä. En kyllä ole yhtään helminaisia joten nämä menee kierrätykseen.

 

Kommentointiosio avautuu klikkaamalla tekstin otsikkoa

32 kommenttia

 1. Hienosti ajatellut kuvat!
  Meidän koulussa moita patsaita jaettiin vuosittain. Minä en kuitenkaan saanut.
  Nuo haalistuneet ruusut ainakin kuvassa näyttävät ihanilta.
  Helmet ovat kauniit, mutta en ole minäkään helmi-ihmisiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vielä sinulle Kristiina mielenkiintoisesta haasteesta ♡ tässä alkaa mieli jo miettimään tulevien kuukausien kuvia.

   Poista
  2. Hymypoikapatsaasta olen kateellinen. Kirpputoriurani aikana ei ole tullut itselläni koskaan vastaan. Huolisin heti, jos vaan löytäisin...

   Poista
  3. Mannaryyni, näitä liikkuu tosi huonosti kirppiksillä ja ovat yleensä ihan ylihintaisia. Nyt kävi hyvä tuuri, vielä kun löytäisi tyttöpatsaan ^_^

   Poista
 2. Huomasin tuon edellisen jutun jälkeen, että blogisi ei ole päivittynyt ollenkaan sivupalkissani. Kävin vähän "säätämässä" ja nyt näköjään päivittyy :)
  Koulussa jaettiin hymytyttöjä ja poikia. Minä en kai koskaan ollut hymyillyt tarpeeksi :) Onneksi kuitenkin jaksaa naurattaa vaikka joka päivä ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sartsa, taisi olla edellinen blogini joak ei päivittynyt, siihen tuli joku bugi. Onneksi voi aina pistää pystyyn uuden blogin.

   Nauraminen on ihan parasta, varsinkin itselleen ja joka päivä ^_^

   Poista
 3. Kyllä noita patsaita jaettiin, mutta tytöt päättivät keskenään, ketä äänestävät minäkin vuonna. Ei äänestetty tarkoituksenmukaisesti. Minua se aina harmitti.
  Ruusut ovat aina kauniita, tuoreina tai kuivattuina.
  Helmet syntyvät kivusta, joten en niistä tykkää (kipuja 9 vuotiaasta asti kärsineenä).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruusuperhonen, ei kauhean reilua että päätettiin keskenään patsaan saaja. Kivut määrittävät niin paljon elämää että en yhtään ihmettele mielipidettäsi :/

   Kiva kun kävit kommentoimassa ja mukavaa sunnuntaita sinulle!

   Poista
 4. Ei jaettu minun kouluaikoinani hymytyttö-tai -poikapatsaita. Haalistuneilla ruusuilla on viehätyksensä ja helmet täydentävät juhla-asun, jos ne muuten sopivat tyyliin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa olla aika paikkakuntakohtaisia noiden patsaiden jako. Helmet eivät sovi yhtään tyyliini mutta jostain kumman syystä ne ostin :D

   Poista
 5. Meillä jaettiin hymytyttöjä ja -poikia (mitenkähän lienee nykyään, onko jäänyt näistäkin nuo tyttö- ja poika-liitteet pois ja jaossa on pelkkä hymypatsas jos on ollenkaan). Myös meidän poikien aikana 2000-luvun alkupuolella jaettiin vielä patsaita, mutta liekö koulukohtaista, en osaa sanoa.

  Helmet sattui näköjään meille molemmille helmikuun kuviin :). Itse tykkäsin niistä aikoinaan, enää en osaa käyttää, kun ei oikein verkkareitten kanssa sovi :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei nykyään varmaan ole sopivaa jakaa noilla etuliitteillä nimettäviä patsaita tai sitten pitäisi lisätä patsaiden määrää. Taitaa tosiaan olla koulukohtaista tuo jako.

   Ei sovi minullekaan helmet, olen ne joskus "entisessä elämässä" ostanut ennen kuin hurahdin minimalistisempaan elämäntapaan.

   Kivaa sunnuntaita sinulle!

   Poista
 6. Iki-ihana Hymy patsas. Juttuhan meni niin (ainakin meidän koulussa) että luokka äänesti patsaan saajaa ja minut äänestettiin tyttö patsaan saajaksi MUTTA sitten opettaja ilmoittikin että äänestys oli vain joku koe-sellainen...tästä traumasta kärsin edelleen.. -(
  Kuihtuneet kukat eivät menetä kauneuttaan kuihtuessaan, niissä on silloin aivan erikoinen viehätyksensä.
  Mieleeni tulee Päivi Räsänen jolla on aina helminauha. -)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis ei voi olla totta, miten epäreilua tuollainen ja niin iso juttu vielä lapselle! Nyt muistan Päivi Räsäsen aina kun katson noita helmiä, voi ei :D

   Poista
 7. Kauniita nuo kuihtuvat ruusut ihanat värit kukissa. Noita hymypoikia ja -tyttöjä jaettiin myös minun kouluaikanani (enkulinkäsityöt)

  VastaaPoista
 8. Kiitos Enkuli ♡ Mukavaa sunnuntaita sinulle!

  VastaaPoista
 9. Ulrika50v.blogspot.com12.2.2024 klo 9.31

  Kiva toi hymypoikapatsas !
  Kivaa viikon alkua 🧡

  VastaaPoista
 10. Hauskat ideat haasteeseen. Kyllä meidän koulussa aina joku patsaan sai. T: MaaritKoo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos MaaritKoo kommentista, näemmä olleet patsaat koulu/paikkakuntakohtaisia. Kivaa viikkoa sinulle!

   Poista
 11. Kivoja helmikuun kuvia ♡

  VastaaPoista
 12. Patsas vei omiin koulumuistoihin, himoittu patsas oli - saamatta jäi... monestakin syystä, heh heh... vilkkaus kai suurin syy.... Hymyhenkilöitä, edes oletettuja ei enää jaeta.
  Hurmaavat kuvat muutoinkin - jotenkin aarteen omaiset!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsellä ei ole mitään muistikuvaa että jaettiinko noita patsaita vai ei. Wikipedia kertoi että 2022 olisi tullut myös sukupuolineutraali patsas jakoon, tiedä sitten onko totta.

   Poista
  2. https://hymy.opinkirjo.fi/ täältä löytyy kaikki patsaat

   Poista
  3. Wau - kiitos infosta.... kävin tutkailemassa ja sain opettajanhuoneessa kunnon keskustelun aikaan... uusi kaksipuolinen patsas herätti tunteita laitaan jos toiseen ja selvitti kuulemma senkin, miksei niitä "meillä" jaeta.

   Poista
  4. Hyvä että herätti keskustelua ^_^ jännä että ylipäänsä nykyään saa jakaa mitään kun aina jää joku ilman ja se sitten aiheuttaa pahaa mieltä.

   Poista
 13. Meidän oululaisessa alakoulussa jaettiin hymypoika ja -tyttöpatsaat, vaihtelevasti ilmeisesti joko luokan äänestyksellä tai sitten opettajat päättivät kuka sen ansaitsee. Kuihtuneita/kuivatettuja ruusuja löytyy täältäkin, edelleen vuosien jälkeenkin kauniita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuihtuneet kukat on kyllä kauniita. Täytyy ihan tarkistaa vanhoilta luokkakavereilta että onko meillä jaettu vai ei, ei niin mitään muistikuvaa. Kivaa viikonloppua sinulle, Taija-Tiia ♡

   Poista
 14. Ihanat helmet!! 😍 Joo, meillä jaettiin hymypoikapatsaita. Mä en ikinä saanu mitään hymypatsaita. Mun kohalla varmasti harkittiin ”vauhko ilme”-patsaita!

  VastaaPoista
 15. Ja taas…. 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ Siis minä, edellisessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulin että näitä jaettiin naaman perusteella mutta ilmeisesti saajat ovat olleet ystävällisiä jne. muille. Minä olisin saanut resting bitch face-patsaan varmasti jos niitä olisi ollut jaossa :D

   PoistaOn tuhat tapaa toimia, mutta vain yksi tärkeä tehtävä: tuoda maailmaan lisää lempeyttä. -Susanna Jussila-

© arkisin.. Design by FCD.